Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

12 Aprilie 2017
Vizualizari: 446
Comentează add

Autorităţile ruse nu iau măsuri pentru prevenirea atacurilor chimice în Siria, dar cer americanilor să nu repete atacul împotriva bazelor cu arme chimice siriene

Putin: Nivelul de încredere între Moscova şi Washington s-a deteriorat

alexandru-beleavski-moscova

Secretarul de stat american, Rex Tillerson aflat în vizită la Moscova. Foto: Arhivă

Nivelul de încredere între Moscova şi Washington s-a deteriorat de la preluarea mandatului de către noul preşedinte american, Donald Trump, a declarat şeful statului rus Vladimir Putin, într-un interviu televizat.

Declaraţiile liderului rus au fost publicate în contextul în care ministrul de externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit, la Moscova, cu omologul său american, Rex Tillerson. Lavrov a declarat că doreşte să clarifice ceea ce Rusia consideră a fi o confuzie în privinţa poziţiilor Washingtonului pe tema Siriei.

După atacul cu arme chimice de la începutul acestei luni din provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, armata americană a lansat un atac cu rachetă de crozieră Tomahawk asupra unei baze a armatei siriene, de unde, potrivit administraţiei americane, ar fi fost lansat atacul cu arme chimice. 

Corespondentul RRA din Moscova, Alexandru Beleavski relatează că preşedintele Vladimir Putin a declarat, într-un interviu pentru televiziunea MIR 24, că în timp ce nu există dovezi ale folosirii armelor chimice de către armata siriană, atacul american cu rachetă împotriva Siriei este o încălcare a Dreptului internaţional.

Comentând faptul că aliaţii Statelor Unite din cadrul NATO au salutat atacul american împotriva bazei siriene, liderul de la Kremlin i-a comparat ironic cu nişte păpuşi chinezeşti cu capul pe arc, care dau din cap aprobator fără să analizeze nimic.

Aceste declaraţii confirmă fondul negativ pe care se desfăşoară astăzi, la Moscova, convorbirile dintre şeful diplomaţiei ruse şi americană, Serghei Lavrov şi Rex Tillerson, care, totuşi, şi-au exprimat speranţa că acestea vor urma un curs pozitiv.

În deschiderea convobirilor cu Rex Tillerson, Serghei Lavrov a avertizat împotriva unui nou atac american în Siria. "Considerăm că are o importanţă fundamentală să nu se admită riscul recidivării unor asemenea acţiuni". În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a respins ca absurde cererile occidentale ca Rusia să se distanţeze de Bashar al-Assad şi să înceteze a-l mai sprijini.


Etichete MoscovaWashingtonDonald TrumpVladimir PutinSerghei LavrovRex Tillerson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live