Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Bone

1 Martie 2014
Vizualizari: 1052
Comentează add

UPDATE: Camera superioară a Parlamentului rus a aprobat cererea preşedintelui Vladimir Putin privind trimiterea de trupe în Ucraina, "până la normalizarea situaţiei".

Putin cere parlamentului rus trimiterea de trupe în Ucraina

dragos-bone

Preşedintele Vladimir Putin. Foto: Arhivă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova, să aprobe trimiterea de trupe ruseşti în Ucraina, "până la normalizarea situaţiei".

Anterior, noul premier al republicii autonome ucrainiene Crimeea, Serghei Aksionov, a admis că în regiune operează militari ruşi, şi a explicat că aceştia au rolul de a proteja obiectivele strategice.

Recent, autorităţile ucrainiene au estimat că aproximativ 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Peninsula Crimeea. Moscova spune că trimiterea acestor forţe este în concordanţă cu acordurile militare încheiate cu Kievul.  

În acest timp, preşedinţia interimară a Ucrainei a anunţat că refuză să îl recunoască pe noul premier al Crimeei, Serghei Aksionov.

El a decis azi să preia comanda temporară a tuturor unităţilor militare din Ucraina şi a devansat referendumul privind statutul autonomiei peninsulei de la 25 mai la 30 martie.

Mai multe ştiri despre evenimentele din Ucraina, aici.


Etichete KievUcrainaRusiaCrimeeaindependenţăreferendumVladimir PutinUEONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live