Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

24 Noiembrie 2016
Vizualizari: 920
Comentează add

Toate aceste informaţii le găsiţi la adresa monitorulpreturilor.info, un site realizat de Consiliul Concurenţei.

Putem afla online în ce mare magazin sunt preţuri mai mici la alimente

florentina-varga

Foto: Arhivă.

De astăzi putem afla online, într-un singur loc, în ce mare magazin sunt preţuri mai mici la alimente.

Toate aceste informaţii le găsiţi la adresa monitorulpreturilor.info, un site realizat de Consiliul Concurenţei, unde deja sunt afişate şi comparate produsele comercializate de majoritatea supermarketurilor.  

Cumpărătorii vor putea alege de astăzi, chiar din faţa calculatorului, oferta cea mai atractivă la produsele alimentare de bază, a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Bogdan Chiriţoiu: "Platforma permite compararea a 128 de produse, deci sunt 64 de categorii şi există două produse în fiecare categorie, alimente de bază care se regăsesc în oferta magazinelor participante. Şi mă refer participante înseamnă majoritatea marilor lanţuri care activează în ţară". 

Deocamdată, site-ul publică doar preţurile alimentelor din marile magazine din zona capitalei, dar poate fi folosit orientativ şi de ceilalţi cumpărători din ţară.

Se aşteaptă ca platforma să crească o concurenţă suplimentară între magazine şi să ducă chiar şi la scăderea preţurilor.

În plus, ar urma să crească nivelul de încredere dintre retaileri şi consumatori - este de părere Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

El a venit şi cu sugestii pentru îmbunătăţirea site-ului. 

Bogdan Pandelică: "Dacă s-ar putea ţine cont de promoţiile periodice ale marilor retaileri, o altă sugestie, trebuie precizat dacă e vorba de un produs proaspăt sau un produs congelat, pentru că e o diferenţiere semnificativă de preţ; şi o altă sugestie este legată de un link care să direcţioneze direct către ANPC dacă e vorba de o nemulţumire sau o reclamaţie, să poată să acceseze site-ul nostru".

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a mai anunţat că va fi realizată şi o platformă online care să vină în sprijinul clienţilor de servicii financiar-bancare, un site cu informaţii centralizate despre costurile creditelor şi comisioane.


Etichete Putem afla onlinemagazinpreţuri mai mici la alimentemonitorulpreturilor.infoconsiliul concurenteianpcbogdan chiritoiubogdan pandelica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live