Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Iulie 2019
Vizualizari: 2257
Comentează add

Punctul de pensie creşte de la 1 septembrie cu 15%, la 1.265 lei, odată cu implementarea noii legi a pensiilor.

Punctul de pensie creşte de la 1 septembrie cu 15%

florin-lepadatu

 Foto: wikimedia.org

Punctul de pensie creşte de la 1 septembrie cu 15%, la 1.265 lei, odată cu implementarea noii legi a pensiilor, iar banii sunt prevăzuţi şi nu avem nicio sincopă în acest moment pentru această primă majorare, a declarat, duminică la Antena 3, ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Anul acesta va fi o majorare a valorii punctului de pensie de la 1.100  de lei la 1.265 de lei, în speţă 15%.

În 2021 se va majora valoarea punctului de pensie până la suma de 1.875 de lei, iar între aceste perioade, în 2020, valoarea punctului de pensie va fi la 1.775 de lei.

Toate acestea vor fi în paralel cu munca pe care o avem de depus, cu ceea ce avem de făcut, cu achiziţie software şi mai ales ne dorim să ajungem în situaţia în care să începem să simulăm, să începem să migrăm date din programul actual în noul program informatic, să începem să introducem noile formule de calcul", a precizat Marius Budăi, conform Agerpres.

El a mai spus că odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor mai sunt de implementat şi alte sporuri, dar şi pensiile de agricultori.

Ministrul Muncii susţine că există deja o întârziere de şase luni, de la aprobarea legii în Parlament şi până la promulgare, iar acest lucru va aduce o presiune mai mare pe reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii în ceea ce priveşte implementarea legii.

Totodată, ministrul muncii a făcut o simulare pe o pensie de 803 lei, care va creşte de la 1 septembrie odată cu majorarea punctului de pensie cu 15% la 924 de lei, la 1 septembrie 2020 va ajunge la 1.296 de lei, iar la 2021 la 1.369 lei.

 

Etichete Pensionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live