Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Iunie 2015
Vizualizari: 971
Comentează add

Timp de 10 zile, peste 2.500 de artişti din toată lumea au oferit publicului un adevărat maraton de spectacole de teatru, muzică, dans si evenimente de stradă

Punct final la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

radiojurnal

Manifestări la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Foto: Petruţ Hîrţescu.

La Sibiu se încheie, astăzi, cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru. Timp de 10 zile, peste 2.500 de artişti din toată lumea au oferit publicului un adevărat maraton de spectacole de teatru, muzică, dans, evenimente de stradă sau alte manifestări culturale. Aseară, pe Aleea Celebrităţilor din Parcul Cetăţii, alte cinci nume importante din domeniul artelor spectacolului au primit câte o stea care să amintească de contribuţia lor la dezvoltarea culturii contemporane. Una din stele i-a revenit actorului şi regizorului austriac Klaus Maria Brandauer. Într-o declaraţie pe care i-a acordat-o trimisului RRA, Pompilius Onofrei, el s-a declarat uimit de ce a întâlnit la Sibiu.

Klaus Maria Brandauer: Vă daţi seama că sunt copleşit de această onoare. Dacă mă gândesc că autorităţile de aici sunt capabile să acorde o mulţime de beni pentru cultură, dacă am înţeles bine, mai mult de 10%, asta este ceva unic în lume. Am senzaţia că aici oamenii sunt decişi să aibă un altfel de religie, şi anume cultura şi e o adevărată onoare pentru mine să am o asemenea oportunitate să rămână pe această alee o stea cu numele meu gravat pe ea. Sunt cu adevărat mândru de asta.

Realizator: Alături de actorul şi regizorul austriac, au mai primit aseară stele pe Aleea Celbrităţilor, actori, dramaturgi, regizori sau scenarişti din Lituania, Franţa, Statele Unite şi Japonia.


Etichete Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiustiri centruteatru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live