Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

30 Mai 2010
Vizualizari: 1632
Comentează add

Până în a doua zi a festivalului de film Transilvania au fost vândute 6500 de bilete, un număr record faţă de celelalte ediţii ale festivalului.

Public record la TIFF

ionut-dragu

  Foto: TIFF - Vlad Plăiaşu.

Până sâmbătă, a doua zi a Festivalului Internaţional de Film Translivania a fost vândut un număr record de bilete.

Potrivit unui comunciat de presă al organizatorilor TIFF, la niciuna dintre ediţiile festivalului nu s-a vândut un număr atât de mare de bilete, adică 6.500.

În cadrul TIFF, la ora 17.00, se reia seria de întâlniri zilnice cu personalităţi din lumea cinematografiei şi nu numai.

Găzduit de Muzeul de Artă din Cluj, TIFF Lounge va oferi publicului ocazia de a intra in dialog cu invitaţii, în cadrul unor discuţii moderate de Mihnea Măruţă.

Invitatul care deschide seria TIFF Lounge de anul acesta este Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF.

Chirilov va dezvălui celor prezenţi câteva dintre criteriile care au stat la baza selecţiei celor 240 de filme din festival, precum şi detalii despre cele trei noi secţiuni pentru cea de-a noua ediţie a festivalului, "Terapii extreme, Profesiune - actriţă şi Less is More".

Tot de la ora 17.00, la Cinema Republica va avea loc proiecţia specială a unui documentar, "La Danse / Dansul" de Frederick Wiseman.

Nominalizat la premiile César pentru Cel mai bun documentar, filmul prezintă una dintre cele mai mari companii de balet ale lumii, Baletul Operei din Paris, într-un mod cu totul inedit pentru publicul român.

Duminică, de la ora 21.30 la Cinema Echinox va fi proiectat un film care a influenţat generaţii de cineaşti, artişti şi balerine, "The Red Shoes / Pantofiorii roşii", în regia lui Michael Powell si a lui Emeric Pressburger.

Filmul premiat la Oscar în 1949 pentru "Cea mai bună scenografie" şi "Cea mai bună muzică" prezintă atât viaţa unei balerine din culise, cât şi entuziasmul interpretărilor de pe scenă.

Filmul prezintă o poveste fascinantă a unei tinere balerine care este sfâşiată între două forţe, compozitorul care o iubeşte şi impresarul hotărât să o transforme cu orice preţ într-o balerină faimoasă.

La Castelul Bánffy de la Bonţida, începând cu ora 21.30, va avea loc o altă proiecţie eveniment.

Publicul se va putea bucura de coloana sonoră compusă de chitaristul Gary Lucas pentru filmul cult "Dracula" în regia lui George Melford (1931), prima ecranizare cu inserturi în limba spaniolă a celei mai cunoscute legende legate de spaţiul transilvănean.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania a început, vineri seară, la Cluj-Napoca, şi se va desfăşura până în 6 iunie.

Mai multe informaţii despre programul festivalului pot fi accesate aici.


Etichete bileteTIFFfilmfestivalproiecţiiregizoriMihai ChirilovTransilvania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live