Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2020
Vizualizari: 283
Comentează add

Lucian Romașcanu: Data la care va fi programat plenul legislativului pentru acest pas va fi anunțată cel mai probabil marți.

"PSD vrea o procedură cât mai rapidă de dezbatere și votare a moțiunii"

radiojurnal

Sigla PSD.     Foto: Arhivă.

PSD dorește o procedură cât mai rapidă de dezbatere și votare a moțiunii de cenzură la adresa cabinetului Orban și precizează că aceasta va continua indiferent de contestația depusă astăzi de Guvern la Curtea Constituțională.

Data la care va fi programat plenul legislativului pentru acest pas va fi anunțată cel mai probabil marți, când se vor finaliza negocierile pe această temă cu toate partidele parlamentare, a spus purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

El a criticat modul în care Guvernul înțelege rolul Parlamentului și al instituțiilor statului.


Lucian Romașcanu: În viziunea PNL, Parlamentul nu poate adopta moțiuni de cenzură, pentru că interferează cu stabilitatea Guvernului. Asta este o noutate absolută și ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns modul în care înțeleg democrația reprezentanții Partidului Național Liberal. Parlamentul este suveran și Parlamentul poate cenzura activitatea Guvernului pentru motive extrem de clare, aşa cum au reieșit și din moțiunea depusă și citită ieri în Parlament, iar modul cum vede PNL a se agăța de putere în aceste momente este rușinos.


Etichete psdlucian romascanu(RS)guvernparlamentpnl

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live