Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Mai 2020
Vizualizari: 779
Comentează add

PSD va depune moţiuni simple împotriva miniştrilor muncii şi al dezvoltării regionale.

PSD va depune alte moţiuni simple

florin-lepadatu

Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, și cel al dezvoltării regionale, Ion Ștefan, vor fi vizaţi de moțiuni simple săptămâna viitoare, a anunțat joi PSD.

Demersul completează șirul de patru moțiuni depuse și adoptate în Parlament în ultima perioadă împotriva miniștrilor de finanțe, agriculturii, afacerilor interne și educației, criticaţi în principal pentru modul în care au gestionat aceste domenii în perioada crizei provocate de răspândirea coronavirusului.

Social-democrații amenință chiar cu o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, dacă va modifica prin ordonanța de urgență Legea pensiilor, care prevede creșterea punctului de pensie cu 40% din toamnă.

Deputata PSD, Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al muncii și promotoare a legii, nu acceptă motivația lipsei de fonduri, argumentând că ministrul finanțelor declara, la începutul anului, că sumele necesare creșterii pensiilor au fost incluse în buget.

Lia Olguţa Vasilescu: "În funcție de aceste afirmații pe care le-a făcut, s-a crescut deficitul României și s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât țările din jurul României.

Acum să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare iarăși inadmisibil.

Cerem Guvernului României să respecte legea.

Ei au cerut tuturor persoanelor vârstnice să respecte legea, în sensul că trebuie să stea izolate în casă, să nu își mai vadă rudele în această perioadă.

E momentul ca și ei să respecte legea în ceea ce privește persoanele vârstnice."


Etichete marcel ,ciolacuPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live