Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

17 August 2020
Vizualizari: 247
Comentează add

Moțiunea este criticată de USR și PMP; care, la fel ca și liberalii, spun că nu este momentul pentru înlocuirea guvernului în plină epidemie.

PSD urmează să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

petruta-dinu

Marcel Ciolacu.     Foto: Agerpres.

La parlament este ziua când PSD va depune cea de-a doua moțiune de cenzură la adresa guvernului Orban în mai puțin de un an.

Vor demiterea guvernului și parlamentarii de la ALDE și PRO România, în timp ce UDMR încă nu s-a decis.

Moțiunea este criticată de USR și PMP; care, la fel ca și liberalii, spun că nu este momentul pentru înlocuirea guvernului în plină epidemie și cu puțin timp înainte de începerea școlii și de alegerile locale.


Reporter: Petruța Dinu - PSD încearcă demiterea guvernului, motivând că premierul nu a găsit soluții pentru școli, sănătate sau economie.


Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD: Ați scăpat totual situația de sub control, ați eșuat în gestionarea pandemiei, ați eșuat în relansarea economiei, v-au interesat doar alegerile și cât mai multe funcții pentru rude și pentru clientela din partid, dar pentru români - nimic!
Reporter: Liberalii, însă, nu dau mari șanse demersului anunțat de PSD, pentru care este nevoie de 233 de voturi în parlament.


Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL: Moțiunea nu e altceva decât un gest democratic, altminteri constituțional, dar care, în pragul alegerilor locale, nu este altceva decât o mișcare populistă.


Reporter: Susținută de parlamentarii PRO România și ALDE, încercarea de demitere a guvernului este criticată de reprezentanții PMP și USR.

Ei spun că momentul nu este oportun, suntem în plină criză sanitară, aproape de deschiderea anului școlar, iar alegerile locale trebuie organizate în 27 septembrie.

(RS)


Etichete psdmotiuneguvern(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live