Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2020
Vizualizari: 238
Comentează add

La București, conducerea PSD, partidul cu cele mai multe locuri în Parlament, urmează să stabilească astăzi un calendar pentru votul asupra moţiunii de cenzură.

PSD stabilește calendarul pentru votul moțunii de cenzură

radiojurnal

 Sigla PSD.     Foto: Arhivă.

La București, conducerea PSD, partidul cu cele mai multe locuri în Parlament, urmează să stabilească astăzi un calendar pentru votul asupra moţiunii de cenzură la adresa guvernului condus de liberalul Ludovic Orban.

Textul documentului, care cuprinde critici la adresa modului în care executivul a gestionat criza medicală provocată de noul coronavirus, a fost citit, ieri, în plenul legislativului. În Comitetul  executiv naţional al PSD se va discuta şi despre intenţia liberalilor de a sesiza CCR, pentru un conflict juridic de natură constituţională între guvern şi parlament.

Alfred Simonis, lider al deputaţilor PSD: Să ataci la Curtea Constituțională o procedură legală, constituțională, un drept al opoziției de a depune moțiune de cenzură arată nu doar prostie, dar și o disperare. Guvernul trebuie demis pentru că este cel mai prost guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani și nu doar incapabil și slab, ci și cel mai corupt guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani.

Realizator: Liberalii invocă în demersul lor de a depune o sesizare la CCR faptul că o moţiune de cenzură poate fi iniţiată doar într-o sesiune parlamentară obişnuită.

Ludovic Orban, lider al PNL: Le spun foarte clar celor de la PSD: nu vă jucați cu focul, nu forțați procedura privitoare la moțiunea de cenzură. Până nu se pronunță Curtea Constituțională, din punctul meu de vedere, este neconstituțional să se deruleze în continuare procedura, deși noi suntem pregătiți pentru a face față acestei moțiuni de cenzură, în orice moment.

 


Etichete (II)PSDmotiune de cenzuravot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live