Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

5 Februarie 2020
Vizualizari: 315
Comentează add

Liberalii îşi vor stabili joi candidatul, iar USR şi UDMR au anunţat că nu vor face nicio propunere.

PSD şi PRO România îl vor propune pe Remus Pricopie pt. funcţia de premier

iulia-gherman

 Palatul Victoria din București-sediul Guvernului României.      Foto: Arhivă.

Remus Pricopie este propunerea comună pentru funcţia de premier cu care vor merge, la Cotroceni, reprezentanţii PSD şi PRO România.

Liberalii îşi vor stabili joi candidatul, iar USR şi UDMR au anunţat că nu vor face nicio propunere.

Parlamentarii PSD şi UDMR, semnatari ai moțiunii de cenzură, au subliniat în plenul parlamentului că executivul condus de Ludovic Orban trebuie demis, pentru că prin asumarea răspunderii pentru modificarea legislației electorale au fost încălcate decizii ale Curții Constituționale și recomandările Comisiei de la Veneția.

Totodată, ei s-au declarat revoltați de numărul mare de ordonanțe de urgență adoptate de guvern în ședința de marți, precizând că, astfel, parlamentul a fost privat de atribuțiile constituționale.

Alături de social-democraţi și reprezentanții UDMR, moțiunea de cenzură a fost votată și de parlamentari de la PRO România. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că responsabil pentru criza creată este premierul demis Ludovic Orban.

Premierul demis Ludovic Orban a subliniat că executivul a fost înlăturat de o alianţă retrogradă, care a călcat în picioare democrația și interesele fundamentale ale României.

Ludovic Orban a mai spus că mandatul pe care partidul îl va prezenta la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis va fi stabilit în Biroul Executiv al PNL.

Liderul USR, Dan Barna, a precizat, la rândul său, că delegația Uniunii nu va veni cu o propunere la aceste consultări și că nu va vota un viitor guvern, pentru că își dorește organizarea de alegeri anticipate. Nici UDMR nu va prezenta un nume de premier la Cotroceni, a anunțat președintele formațiunii politice, Kelemen Hunor.


Etichete PSDPRO România,Dan BarnaMarcel CiolacuKelemenHunorUSRPNLUDMRLudovic Orbanguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live