Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

6 Ianuarie 2014
Vizualizari: 870
Comentează add

Liderul PSD Victor Ponta a transmis un mesaj de unitate pentru USL şi a dat asigurări că neînţelegerile din teritoriu dintre PSD şi PNL vor fi rezolvate în perioada următoare.

PSD şi PNL "vor discuta neînţelegerile din teritoriu"

andrei-serban

Foto: Arhivă.

Obiectivul principal al PSD pentru anul 2014 îl reprezintă schimbarea regimului Băsescu - a declarat preşedintele partidului, Victor Ponta, la şedinţa de astăzi a conducerii social-democrate.

Liderul social-democrat a mai declarat că viitorul preşedinte al României ar trebui să fie opusul lui Traian Băsescu: un arbitru, şi nu un jucător, un pacifist, nu un războinic, un unificator, şi nu un dezbinator al societăţii româneşti.

Pe de altă parte, Victor Ponta a transmis un mesaj de unitate pentru USL şi a dat asigurări că neînţelegerile din teritoriu dintre PSD şi PNL vor fi discutate şi rezolvate în perioada următoare.

În mai multe judeţe, filialele PSD şi PNL se acuză reciproc de încălcarea protocolului USL. La Botoşani, de exemplu, social-democraţii susţin că liberalii colaborează în secret cu PDL şi acest lucru afectează susţinerea candidaturii lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale.

La rândul lui, preşedintele filialei PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, consideră necesară organizarea unui congres extraordinar al USL pentru a fi reconfirmată candidatura liderului liberal la alegerile prezidenţiale.

Şi organizaţia PSD Ilfov îşi acuză colegii liberali de colaborare cu PDL, lucru care încalcă protocolul USL.

Astăzi, liderul filialei PSD, senatorul Gabriela Firea, a susţinut că la Ilfov nu mai există USL şi a solicitat un pact de neagresiune între cele două organizaţii.

Obiectivele asumate de USL "trebuie continuate"

Pentru unitate se pronuţă însă conducerea la vârf a Uniunii. Copreşedintele ei, liderul PSD, Victor Ponta, a pledat astăzi nu doar pentru unitatea partidelor componente ale USL, ci şi pentru unitatea tuturor celor care nu mai doresc regimul Traian Băsescu.

Victor Ponta mai spunea că micile neînţelegeri din teritoriu dintre PSD şi PNL vor fi discutate şi rezolvate în perioada următoare.

"Am discutat şi cu domnul Antonescu. Într-adevăr, trebuie să rezolvăm toate problemele de colaborare din teritoriu şi pornind de la principiul pe baza căruia s-a construit Uniunea Social Liberală şi anume acela că şi la Ilfov sau la Botoşani sau la Alba, acolo unde e majoritate PNL-PDL, oamenii au votat USL", spune Victor Ponta.

Liberalii susţin şi ei proiectul USL, deoarece obiectivele asumate de Uniune trebuie continuate - declara purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

"Ceea ce este important este faptul că Partidul Naţional Liberal se află în cadrul proiectului USL şi vizează respectarea obiectivelor cu care USL s-a angajat în faţa cetăţenilor.

"Practic, cetăţenii sunt prioritatea noastră şi obiectivele care-i vizează pe cetăţeni sunt cele care ne interesează", spune Cristina Pocora.

Liderii USL doresc ca până la următoarea sesiune a parlamentului să fie rezolvate toate problemele din teritoriu dintre filialele PNL şi PSD.


Etichete USLPSDPNLneînţelegeriVictor PontaTraian BăsescuGabriela FireaCristina Pocora

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live