Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

14 Iunie 2017
Vizualizari: 740
Comentează add

Preşedintele PSD şi Preşedintele ALDE i-au cerut lui Sorin Grindeanu să-şi dea demisia, din moment ce a pierdut sprijinul politic şi toţi miniştri şi-au dat demisia

PSD şi ALDE i-au retras sprijinul politic guvernului Grindeanu

gabriel-klimowicz

Sorin Grindeanu (stînga) și Liviu Dragnea. Foto: psd.ro.

După şedinţa CEX al PSD de evaluare a guvernării Sorin Grindeanu preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că direcţia în care a mers guvernul a fost bună, dar ritmul a fost lent.

El a explicat care au fost întârziarile guvernului. Dragnea i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că a plecat înainte de a vedea concluziile CEx şi votul partidului. Liviu Dragnea a precizat că, dacă s-ar fi continuat în această formulă, programul de guvernare ar fi fost compromis.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că analiza guvernării a arătat o slabă performanţă. El a spus că i-a fost retras sprijinul politic guvernului Grindeanu pentru a preveni o criză economică.

Tăriceanu i-a reproşat premierului, printre altele, că nu i-a condus pe ceilalţi miniştri care au fost puşi în situaţia de face ceea ce au crezut ei că e mai bine şi că nu a dublat creşterile salariale de creşterea investiţiilor publice, ceea ce adus la o slabă performanţă.

Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut premierului Sorin Grindeanu să-şi dea demisia

Sprijinul politic pentru guvernul Sorin Grindeanu a fost retras, în Comitetul Executiv al PSD în unanimitate. Membrii CExN au votat în unanimitate pentru excluderea din PSD a celor care vor accepta să facă parte dintr-un eventual cabinet al lui Sorin Grindeanu.

Toţi miniştrii PSD şi-au dat demisia, după ce preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu anunţase mai devreme că şi miniştrii ALDE au renunţat la funcţiile lor.

Conform preşedintelui PSD Liviu Dragnea guvernul a realizat mai puţin de 39% dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare pentru această perioadă.

Cel de-al doilea partid al coaliţiei de guvernare, ALDE, a decis şi el retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Sorin Grindeanu, iar miniştrii ALDE şi-au scris la rândul lor demisiile.


Etichete Liviu DragneaCălin Popescu Tăriceanuretragerea sprijinului politic pentru guvernul Grindeanuevaluarea guvernării.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live