Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

8 Martie 2018
Vizualizari: 791
Comentează add

Cel mai disputat post este cel de preşedinte executiv, numărul doi în PSD. Funcţia de preşedinte al partidului nu se pune în discuţie.

PSD se pregătește de Congresul Extraordinar din 10 martie

mugur-mihaita

Social democraţii se pregătesc de Congresul Extraordinar din 10 martie şi şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de conducere din partid. Comitetul Executiv Naţional, ce va avea loc mâine, este structura ce respinge sau aprobă aceste candidaturi.

Cel mai disputat post este cel de preşedinte executiv, numărul doi în PSD. Funcţia de preşedinte al partidului nu se pune în discuţie.

Reporter: Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu consideră că la Congresul Extraordinar de sâmbătă trebuia să se adopte un document, un proiect de ţară, referitor la creşterea economică a României, dezvoltarea educaţiei şi a celorlalte domenii ale vieţii socio-economice pentru următorii 15 - 20 de ani. Ecaterina Andronescu susţine că aceste alegeri interne nu erau necesare acum.


Ecaterina Andronescu: Eu cred că la acest congres nu trebuia să facem alegeri. Toate funcţiile au fost puse din nou la vot. Pentru că, altfel, noi ne aflăm în interiorul unui mandat în care toată lumea care a trecut prin votul Congresului a obţinut un mandat de patru ani.


Reporter: Ecaterina Andronescu a anunţat că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv, funcţie pentru care s-au mai înscris Nicolae Bănicioiu şi Viorica Dăncilă. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că deciziile privind noua structură a Biroului Permanent şi criteriile pentru candidaţi au fost stabilite cu un vot favorabil covârşitor al Comitetului Executiv.


Liviu Dragnea: Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri, de ce candidăm? Pentru că tot dumnealor susţineau şi cred că susţin în continuare ideea de democraţie internă, unul din principiile fundamentale este votul. Nu ştiu cât bine le face dumnealor acest scandal exagerat, dar cred că ar fi bine să se gândească şi la partidul pentru care zic că muncesc şi de care sunt foarte preocupaţi.


Reporter: Conform noii structuri, vor fi aleşi 16 vicepreşedinţi, 8 femei şi 8 bărbaţi, pentru fiecare regiune. Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov şi-a anunţat deja susţinerea pentru Gabriela Firea şi Robert Negoiţă. Iar printre cei care se regăsesc pe lista candidaţilor îl menţionăm pe Marian Oprişan, care vrea să revină la conducerea restrânsă a PSD. Pentru postul de secretar general vor concura Codrin Ştefănescu şi Marian Neacşu.


Etichete psdCongresul Extraordinar din 10 martieecaterina andronesculiviu dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live