Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

27 Octombrie 2021
Vizualizari: 242
Comentează add

PSD condiționează armistițiul politic pentru învestirea unui nou guvern minoritar PNL-UDMR de zece măsuri pe care le propune.

PSD, reacție la armistițiul propus de PNL

radio-romania-actualitati

 Liderul PSD, Marcel Ciolacu.

PSD condiționează armistițiul politic pentru învestirea unui nou guvern minoritar PNL-UDMR de zece măsuri pe care le propune, în timp ce USR anunță că nu va susține o astfel de formulă, dar este dispus să intre la guvernare alături de PNL și UDMR pentru o coaliție cu susținere majoritară în parlament.

Marți, o scrisoare cu propunere de armistițiu a fost trimisă de premierul desemnat Nicolae Ciucă celorlalte partide pentru ca acestea să accepte un guvern minoritar PNL-UDMR pe o perioadă determinată.

Liderul PNL, Florin Cîțu, spunea că în cazul în care acceptă această propunere reprezentanții partidelor politice trebuie să se angajeze că nu vor sabota activitatea executivului și că o vor susține și în parlament prin proiecte.

Florin Cîţu: Dacă nici acum celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, vedem că ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona. Eu cred în cuvintele pe care le-au spus acești lideri, că doresc să rezolve criza, că sunt responsabili și sunt interesați de a rezolva această criză politică pentru că trebuie să gestionăm o criză sanitară în România. Avem astfel de soluții pe masă, este un premier desemnat, un guvern minoritar PNL-UDMR. Îl susținem până când discutăm cu toţii şi după aceea vedem care sunt soluțiile.

(RS)


Etichete psdpnlscrisoarearmistitiupartideudmrflorin citu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live