Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

19 Noiembrie 2021
Vizualizari: 398
Comentează add

PSD, PNL şi UDMR au convenit să fie constituit un guvern de coaliţie cu drepturi depline.

PSD, PNL şi UDMR au convenit să fie constituit un guvern de coaliţie

catalin-purcaru

Marcel Ciolacu (stg.), presedintele PSD, si premierul interimar Florin Citu (dr.), participa la a 29-a editie a Topului National al Firmelor Private din Romania, eveniment organizat de Consiliul National al IMM-urilor din Romania. Foto: Arhivă/ Agerpres

PSD, PNL şi UDMR au convenit, după negocierile de ieri, ca până joia viitoare să fie constituit un guvern de coaliţie cu drepturi depline. Această nouă rundă de discuţii a avut loc în contextul în care PNL a votat o nouă propunere de premier, în persoana lui Nicolae Ciucă. Social-democraţii şi liberalii nu au decis care partid va avea întâietate la ocuparea funcţiei de premier. Ei au agreat, însă, ca taxele să nu fie crescute şi se caută în continuare surse de finanţare pentru majorări de pensii, salarii şi alocaţii pentru copii. Noi negocieri sunt programate astăzi, după cum relatează reporterul RRA, Cătălin Purcaru.

Reporter: Negocierile vor fi reluate după ce social democrații și liberalii nu au convenit care partid va începe rotația ocupării funcției de premier. Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru această funcție, dă asigurări că până la mijlocul săptămânii viitoare va fi dat un vot de încredere în parlament pentru un guvern stabil.

Marcel Ciolacu: Rămânem să căutăm venituri, astfel încât să nu fie crescută nicio taxă, poate din redevențe am ajuns la un program agreat ca joi România să aibă un guvern.

Reporter: Nicolae Ciucă, propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru, afirmă că s-au făcut pași importanți în programul de guvernare PNL-PSD-UDMR.

Nicolae Ciucă: Agreem să găsim soluții, astfel încât să nu creștem taxele și să avem un procent de 7% pentru investiții în bugetul anului viitor.

Reporter: Președintele PNL, Florin Cîțu, consideră că numele lui Nicolae Ciucă a deblocat negocierile cu social democrații și susține că pentru liberali este o mare victorie să impună primii premierul. Negocierile vor fi reluate, astăzi, de la ora 12:00, iar liderii partidelor din coaliție se declară optimiști că va fi finalizat programul de guvernare și semnat acordul politic de colaborare. 


Etichete (ii)guverncoalitiepsdpnl

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live