Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2021
Vizualizari: 422
Comentează add

La Educație, Sănătate, Apărare, Mediu sau Energie experții din cele trei partide au negociat și convenit punctele comune, însă există și capitole cu puncte de vedere diferite.

PSD, PNL și UDMR au continuat negocierile pentru programul de guvernare

radiojurnal

    Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

PSD, PNL și UDMR au avut o nouă rundă de negocieri pe capitole dintr-un viitor program de guvernare. La educație, sănătate, apărare, mediu sau energie, experții din cele trei partide au negociat și convenit punctele comune, însă există și capitole cu puncte de vedere diferite.
 
De exemplu, la finanțe, PSD propune taxarea marilor averi; în schimb, PNL explică de ce nu poate fi de acord cu o supraimpozitare.
 
"Nu am înțeles încă motivația pentru a introduce o nouă taxă. Dacă acele active, cărora unii le spun de lux, au fost achiziționate legal, s-au plătit impozite, se plătesc taxe la ele, nu există niciun motiv pentru a veni cu o suprataxă. Din punctul nostru de vedere ideologic, noi chiar vrem să-i încurajăm pe oameni să-și acumuleze active, să acumuleze proprietăți, pentru că de-asta munces", spune președintele PNL, Florin Cîțu.
 
Un alt punct sensibil în cadrul negocierilor îl reprezintă desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. PNL insistă pentru desființarea acesteia, în timp ce PSD respinge varianta. Mai mult, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că activitatea acestei structuri trebuie îmbunătățită.
 
"În acea zonă trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ", a esplicat Marcel Ciolacu.
 
Echipele de negociere vor trebui să cadă de acord și asupra persoanelor care vor face parte dintr-un nou guvern de coaliție, dar și asupra premierului.
 

Etichete Marcel CiolacuFlorin CîțuPNLPSDguvernare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live