Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

14 Octombrie 2020
Vizualizari: 525
Comentează add

PSD nu vrea ca guvernul să poată să vândă acțiuni ale companiilor de stat

iulia-gherman

   Foto: cdep.ro

La Camera Deputaților, PSD a blocat din nou posibilitatea ca guvernul să poată să vândă acțiuni ale companiilor de stat.
 
Deputații au respins ordonanța de urgență care modifică o lege promovată de social-democrați prin care este interzisă vânzarea acțiunilor statului pe o perioadă de doi ani către bănci sau companii la care statul are calitatea de acționar. Au fost din nou acuzații de ambele părți, după cum relatează, de la parlament, Iulia Gherman.
 
Reporter: Social-democrații au cerut respingerea ordonanței de urgență și revenirea la forma inițială a legii prin care se interzice vânzarea, pe o perioadă de doi ani, a participațiilor statului.
 
Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Sub masca aceasta a repunerii pe linia de plutire a unor companii care,  vezi Doamne, nu ar fi profitabile, dumneavoastră încercați vânzarea tocmai a companiilor profitabile. Nu se vinde în vremuri de criză! Nu vinzi atunci când primești puțin sau deloc pe acțiuni, pe orice! Încercați să amânați aceste privatizări până când ne vom putea permite să cerem cât vrem pe ele!
 
Reporter: Parlamentarii PNL spun însă că, prin respingerea actului emis de guvern, planurile de restructurare a unor mari companii românești vor fi puse sub semnul întrebării şi există riscul ca acestea să intre în incapacitate de plată. Liderul deputaților liberali, Florin Roman, i-a acuzat pe social-democraţi că, prin votul lor, vor să sprijine clientela politică a PSD.
Florin Roman: Să auzi astăzi Partidul Social Democrat vorbind de vânzarea economiei naționale... Păi nu mai e nimic de vândut, că aţi vândut-o voi! Pe nimic! Şi ce nu a mai fost dus, a dus la fier vechi! Unii dintre colegii dumneavoastră au un interes direct, în sensul că lichidatorii nu vor ca statul să valorifice activele, acest proces să fie blocat prin ceea ce faceți dumneavoastră și ei să vândă sute de hectare de teren și active performante în jurul Bucureștiului.
 
Reporter: PNL a anunţat că va ataca la CCR respingerea ordonanței de urgență.
 
Realizator: Tot la Camera Deputaților a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care asigură victimelor tragediei de la Colectiv decontarea tratamentului pe toată durata vieții atât în țară, cât și în străinătate în clinici de stat și private. Actul normativ va fi trimis la promulgare. 
 
(PH)
 

Etichete PSDguvernactiuni ale companiilor de stat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live