Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Noiembrie 2018
Vizualizari: 451
Comentează add

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache, spune că a comunicat acest lucru şi Comisiei de la Veneţia care a cerut ca secţia să nu fie înfiinţată.

PSD nu va renunţa la înfiinţarea secţiei pentru anchetarea magistraţilor

radiojurnal

 Deputatul PSD, Florin Iordache.        Foto: Arhivă.

PSD nu va renunţa la înfiinţarea secţiei pentru anchetarea magistraţilor, a declarat preşedintele Comisiei speciale pentru legile justiţiei, Florin Iordache.

El a precizat că a comunicat acest lucru şi reprezentanţilor Comisiei de la Veneţia:

"Marea majoritate a observaţiilor Comisiei de la Veneţia au fost preluate în ordonanţa 90 şi în ordonanţa 92. Am spus că este exclus ca acea recomandare care vizează înfiinţarea secţiei speciale să fie susţinută sau să fie însuşită de către grupul parlamentar PSD. Unul din marile câştiguri a acestor trei legi este tocmai înfiinţarea acestei secţii specializate pentru a lua presiunea care s-a exercitat în ultima perioadă de către DNA asupra judecătorilor şi procurorilor", a declarat Florin Iordache. 

Florin Iordache a mai spus că miercuri, 7 noiembrie, vor fi discutate în Comisia specială şi amendamentele ce privesc corelarea celor trei proiecte de modificare a legilor justiţiei, aduse de grupurile parlamentare, asociaţiile profesionale, Parchetul General şi DNA.


Etichete Florin IordachemagistraţiComisia de la Veneţia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live