Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Octombrie 2017
Vizualizari: 649
Comentează add

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că UDMR trebuie să se mai gândească la această idee, care nu are, deocamdată, susţinere parlamentară

PSD nu susţine ideea ca 15 martie să devină ziua maghiarilor din România

radiojurnal

PSD susţine amânarea unui vot privind iniţiativa legislativă care ar stabili data de 15 martie ca Ziua Maghiarilor din România.

Senatorul PSD Şerban Nicolae: "Poziţia PSD în legătură cu acest proiect este că în forma actuală noi nu cred că l-am vota.

Noi am lăsat libertatea tuturor parlamentarilor noştri să voteze, dar nu am sesizat că ar exista susţinere parlamentară pentru un asemenea proiect. De aceea rămâne să mai discutăm.

15 martie este o zi pe care o celebrează maghiarii din întreaga lume ca zi a maghiarilor de pretutindeni. Acum, în ce măsură trebuie să devină o zi a maghiarilor din România asta rămâne de văzut, dar PSD a cerut totuşi să se mai gândească la o asemenea propunere."

Şerban Nicolae a mai declarat că PSD a înaintat o iniţiativă legislativă pentru stabilirea unei sărbători a tuturor minorităţilor naţionale care trăiesc pe teritoriul României.

Plenul Senatului avea azi pe ordinea de zi propunerea legislativă a unor parlamentari UDMR prin care ziua de 15 martie să fie consacrată oficial ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, urmând ca angajaţilor maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări.


Etichete Şerban NicolaeSenatUDMRprpunere legislativă15 martieziua maghiarilor din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live