Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2020
Vizualizari: 270
Comentează add

PSD: Moțiunea de cenzură să fie supusă votului în parlament cât mai repede

radiojurnal

Lucian Romaşcanu. Foto: Agerpres.

Social-democrații își doresc ca moțiunea de cenzură să fie supusă votului în parlament cât mai repede.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat că vineri se va stabili într-un nou Comitet Executiv Național calendarul pentru dezbaterea și supunerea la vot a documentului. Totodată, el a precizat că demersul inițiat împotriva cabinetului Orban respectă toate prevederile constituționale.


Lucian Romașcanu: În Constituție nu se face diferenţa între acţiunile întreprinse într-o sesiune ordinară sau extraordinară, ea este extraordinară doar prin nume. Ea este o altă sesiune a parlamentului, iar vacanța este suspendată în această perioadă şi se lucrează în condiții normale. Deci, în momentul în care depunem această moţiune o facem cu legea de partea noastră. Chiar dacă s-ar considera o prelungire a sesiunii din primul semestru, oricum am fi în lege. În articolul din Constituție se spune că dacă am semnat o moțiune care a picat nu mai avem voie să mai semnăm încă una. Moțiunea din sesiunea trecută a fost trecută, deci suntem îndreptățiți să mai semnăm o moţiune. Dar, repet, sesiune extraordinară este o altă sesiune a parlamentului cu tot ce implică această sesiune.


Realizator: Moțiunea de cenzură la adresa actualului guvern a fost depusă luni în parlament și va fi prezentată mâine de la ora 12:00 în plenul reunit.
 


Etichete psdmotiune de cenzura(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live