Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

27 Aprilie 2015
Vizualizari: 1151
Comentează add

Liderul social-democrat, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toţi cei 235 de parlamentari care, la 27 aprilie 2012, au votat în favoarea moţiunii de cenzură.

PSD marchează 3 ani de la demiterea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu

amalia-bojescu

Mihai Răzvan Ungureanu. Foto: Mugur Mihăiţă.  

La Palatul Parlamentului este programat să înceapă, la această oră, un eveniment prin care PSD doreşte să marcheze trei ani de la demiterea cabinetului Mihai Răzvan Ungureanu. 

Liderul social-democrat, premierul Victor Ponta, i-a invitat pe toţi cei 235 de parlamentari care, la 27 aprilie 2012, au votat în favoarea moţiunii de cenzură ce a dus la căderea guvernului şi la preluarea puterii de Uniunea Social Liberală.  
 
Victor Ponta spune că USL a primit un mandat în 2012, de aceea este necesară o analiză a promisiunilor făcute cetăţenilor care au votat USL.  
 
"Câte din lucrurile pe care oamenii le aşteptau le-am făcut şi ce avem de făcut până la finalul mandatului. Toţi parlamentarii PSD, PNL, PC, UNPR sunt votaţi ca parlamentari ai USL, pe acel program de guvernare şi pe acele obligaţii", spune Victor Ponta.  
 
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a catalogat invitaţia adresată liberalilor drept o acţiune lipsită de pudoare, în încercarea social-democraţilor de a resuscita ideea de USL.  
 
"E destul de ridicol să stai cu domnul Oprea, de exemplu, la acest eveniment, cel care era prin guvernele care au fost răsturnate, sau cu liberalul roşu Călin Popescu-Tăriceanu, care îţi rezolvă problemele în Senat", afirmă Alina Gorghiu. 
 
Acţiunea PSD este criticată şi de liderul Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac. 
 
El susţine că USL a adus la guvernare miniştri cu probleme penale şi a făcut promisiuni pe care nu le-a onorat. 
 
"USL a venit la putere şi, în loc de 300 de parlamentari, astăzi avem aproape 600 de parlamentari. Din cauza USL-ului, astăzi, România nu are o perspectivă foarte clară în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen", spune  Eugen Tomac.  
 
Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu consideră că evenimentul organizat de PSD, prin care se marchează trei ani de la căderea guvernului condus de el, reprezintă un act derizoriu.
 

Etichete Palatul ParlamentuluiPSDdemiterea cabinetului Mihai Răzvan Ungureanupremierul Victor PontaUSLPSDPNLPCUNPRCălin Popescu-TăriceanuCopreşedintele PNLAlina GorghiuMihai Răzvan Ungureanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live