Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

30 Mai 2014
Vizualizari: 1073
Comentează add

Social-democraţii se gândesc deja la alegerile prezidenţiale din toamnă, după ce la europarlamentare au obţinut rezultate mai bune decât celelalte partide.

PSD îşi desemnează candidatul la prezidenţiale în toamnă

alin-serbanescu

 

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale va fi desemnat în cadrul unui congres, care va avea loc la începutul lunii septembrie.

Anunţul a fost făcut de preşedintele partidului, Victor Ponta, după şedinţa Comitetului Executiv Central de ieri în care social-democraţii şi-au stabilit priorităţile pentru perioada următoare.

Social-democraţii se gândesc deja la alegerile prezidenţiale din toamnă, după ce la europarlamentare au obţinut rezultate mai bune decât celelalte partide.

Candidatul PSD pentru prezidenţiale urmează să fie stabilit însă la congresul din septembrie, chiar dacă până acum cel mai vehiculat nume este cel al premierului Victor Ponta.

"Dacă avem un preşedinte cu care să facem echipă, care să sprijine programul USL, să putem să nu ne mai certăm tot timpul, îl vom sprijini pe acela; dacă nu, sigur că o să candidez eu", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD Victor Ponta le atrage însă atenţia colegilor săi că nu trebuie să se culce pe laurii victoriei ci, din contră, să continue să aplice programul USL care i-a adus la guvernare pe social-democraţi în 2012.

Pentru asta, social-democraţii din teritoriu trebuie să încerce să formeze majorităţi în plan local, chiar dacă liberalii au ales să părăsească USL - a mai subliniat Victor Ponta în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Central de ieri.

Ecaterina Andronescu renunţă la PE

Pentru a-şi atinge obiectivele asumate în plan parlamentar liderul PSD i-a adresat inclusiv senatorului Ecaterina Andronescu rugămintea de a renunţa la madatul de europarlamentar câştigat.

Astfel, social-democrata Ecaterina Andronescu rămâne în Senatul României, pentru a-şi continua activitatea, iar în locul său pleacă la Bruxelles Victor Negrea.

"Aici, avem de făcut o lege a învăţământului. Este un lucru foarte important şi cred că avem expertiza necesară să facem acest lucru.

"Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr şi asta mă încântă", a spus Ecaterina Andronescu.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a ocupat poziţia a doua pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai. 


Etichete PSDVictor PontaalegeripreşedinteUSLcongresUSL

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live