Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

26 Februarie 2014
Vizualizari: 1110
Comentează add

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu şi liderul organizaţiei judeţene a PSD Ioan Cindrea spune că va continua colaborarea cu liberalii, pe care a calificat-o una "foarte bună".

PSD doreşte continuarea USL în oraşul lui Klaus Iohannis

carmen-vulcan-sibiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, care este şi liderul organizaţiei judeţene a PSD, şi-a exprimat astăzi speranţa că, la nivel local, va continua colaborarea cu liberalii, pe care a calificat-o una foarte bună.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la Sibiu, Ioan Cindrea a declarat că încă nu a avut o discuţie pe această temă cu preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, dar că speră că în Consiliul Judeţean se va putea păstra actuala majoritate.

El a subliniat că este nevoie de stabilitate în interesul cetăţenilor.

"Eu cred că noi, la Sibiu, am colaborat nu bine, foarte bine /.../ şi mie îmi pare rău că s-a rupt (n.r. coaliţia) la nivel naţional. În viitor rămâne să vedem ce spun foştii noştri parteneri din USL. Cu siguranţă e nevoie de stabilitate. Suntem diferiţi, dar interesul cetăţeanului trebuie să ne unească.

"Eu sper să realizăm acest lucru indiferent că există sau nu protocol USL. Cred că majoritatea pe care am avut-o a fost sănătoasă şi poate să continue la nivelul judeţului" a afirmat Ioan Cindrea.

Mai multe ştiri despre destrămarea USL găsiţi pe portalul nostru special.

"Cărţile sunt în mâna celor de la PNL"

Ioan Cindrea a mai declarat că are „cel puţin trei variante” pentru asigurarea majorităţii în Consiliul Judeţean, dar a refuzat să spună care sunt acestea.

În Consiliul Judeţean Sibiu cele mai multe mandate le deţin PSD şi Forumul Democrat al Germanilor din România, fiecare câte 9 mandate de consilieri.

Urmează PDL cu 7 mandate, PNL 3 mandate, PP-DD 3 mandate şi PC cu două mandate.

De asemenea un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu este ocupat de liberalul Marcel Luca, iar celălalt de Ioan Banciu, membru PSD.

Ioan Cindrea a mai spus că a discutat în această dimineaţa cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean din partea PNL, Marcel Luca, căruia i-a spus că îşi doreşte ca el să rămână în această funcţie.

"Cărţile sunt în mâna lui şi a echipei lui” de la PNL a precizat social-democratul.


Etichete ştiri centruRuperea USLcoaliţia rezistăSibiuUSLPSDPNLalianţăcolaborareIoan Cindrea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live