Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

6 Aprilie 2017
Vizualizari: 713
Comentează add

Coaliţia de guvernare vrea ca legea să intre în vigoare până la finalul actualei sesiuni parlamentare astfel încât angajaţii să poată beneficia de majorarea salariilor din iulie.

PSD discută astăzi legea salarizării unitare pentru a-şi asuma proiectul

angela-matei

Proiectul de lege privind salarizarea unitară va fi prezentat joi, 6 aprilie, în forul de conducere al Partidului Social Democrat şi va fi asumat ca initiaţivă legislativă a parlamentarilor din coaliţia de guvernare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că se accelerează astfel procedura de adoptare pentru ca unele majorări salariale prevăzute în lege să poată intra în vigoare de la 1 iulie.

Noua lege va face ordine într-un sistem în care nu mai există niciun fel de coerenţă sau ierarhie în salarizare - susţine preşedintele PSD Liviu Dragnea - care a explicat că veniturile vor creşte etapizat în următorii cinci ani, iar calculele vor fi făcute în funcţie de salariul minim pe economie.  

"Până în 2020 este o suplimentare cu 32 de miliarde, adică 56% şi procesul continuă şi în 2021 şi 2022 pentru a putea ajunge la clarificarea completă, în aşa fel încât din 2023 să existe doar două criterii şi anume, salariul minim la care se aplică coeficientul pentru fiecare categorie socială", sus'ine pre;edintele PSD, Liviu Dragnea.

Coaliţia de guvernare vrea ca legea să intre în vigoare până la finalul actualei sesiuni parlamentare, astfel încât angajaţi precum cei din domeniul ordinii şi siguranţei naţionale să poată beneficia de majorarea salariilor începând cu 1 iulie.


Etichete salariibugetarilegeasumarecoaliţiebanibuigetCNAScolectareLiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live