Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

28 Mai 2020
Vizualizari: 960
Comentează add

PSD depune moțiune de cenzură "dacă guvernul modifică legea pensiilor"

catalin-purcaru

 Lia Olguţa Vasilescu                                            Foto: Arhivă.

Social-democraţii spun că vor depune o moțiune de cenzură dacă executivul va modifica legea pensiilor prin ordonanță de urgență.

Fostul ministru PSD al muncii Lia Olguța Vasilescu afirmă că, în opinia sa, este inadmisibil ca actualul guvern să spună că nu are bani pentru majorarea pensiilor. Ea a amintit și de o afirmație de la începutul anului a ministrului de finanțe, afirmație potrivit căreia majorarea cu 40% a punctului de pensie de la 1 septembrie este prevăzută în bugetul pentru acesta an.

Lia Olguţa Vasilescu: În funcție de aceste afirmații pe care le-a făcut, s-a crescut deficitul României și s-a împrumutat statul român la dobânzi duble decât țările din jurul României. Acum să vii să spui că nu sunt bani de pensii, mi se pare iarăși inadmisibil. Cerem Guvernului României să respecte legea. Ei au cerut tuturor persoanelor vârstnice să respectă legea, în sensul că trebuie să stea izolate în casă, să nu își mai vadă rudele în această perioadă. E momentul ca și ei să respecte legea în ceea ce privește persoanele vârstnice.

Realizator: Social-democrații au mai anunțat că vor depune săptămâna viitoare încă două moțiuni simple. Sunt vizați ministrul muncii, Violeta Alexandru, și cel al dezvoltării regionale, Ion Ștefan. Până acum, patru demersuri similare împotriva miniștrilor de finanțe, agriculturii, de interne și educației au trecut de parlament, amintește reporterul nostru, Cătălin Purcaru.

(PH)


Etichete PSDmotiune de cenzuralegea pensiilorLia Olguţa Vasilescu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live