Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

17 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1165
Comentează add

PSD anunţă o creştere economică de 7% şi 250.000 de noi locuri de muncă şi consideră posibile o serie de demonstraţii de masă împotriva "statului paralel"

PSD denunţă "statul paralel" care urmăreşte decapitarea puterii politice

mugur-mihaita

Foto: Arhiva psd.ro.

PSD anunţă într-un raport prezentat astăzi la Băile Herculane că au fost create peste un sfert de milion de locuri de muncă, iar salariile din educaţie, sănătate şi cultură au crescut. Aşadar, o evaluare pozitivă a programului de guvernare din care, potrivit unui document oficial, au fost îndeplinite peste 100 de obiective.

Reporterul RRA Mugur Mihăiţă relatează că, în textul prezentat, se arată că mai mulţi parametrii economici prognozaţi au fost depăşiţi. De exemplu, creşterea economică înregistrată anul acesta este de 7% faţă decea prognozată de 5,5.

De asemenea, Produsul Intern Brut este mai mare faţă de estimări. S-au prezentat evaluări ale unor instituţii prestigioase în care România este situată în fruntea clasamentului economic mondial.

Alţi parametri prezentaţi sunt deficitul bugetar mai mic de 3% şi o diminuare a datoriei guvernamentale. În raprtul prezentat astăzi la Băile Herculane, se mai arată crearea a peste un sfert de milion de noi locuri de muncă şi creşterea salariilor în sănătate, educaţie şi cultură.

Social-democraţii mai discută şi o formă a proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor, pe care să o înainteze parlamentului."

 PSD a constatat existenţa mai multor vulnarabilităţi ale statului de drept şi lipsa de reacţie a preşedintelui României faţă de acţiunile unui aşa-zis "stat paralel", care ar avea scopul decapitării puterii alese. Este una din concluziile unei rezoluţii adoptate la şedinţa Comitetului Executiv al PSD de astăzi, de la Băile Herculane.

Marian Neacşu, secretar general al PSD: "Rezultă că statul paralel şi ilegitim foloseşte resursele financiare publice şi instrumentele specifice autorităţii de stat pentru a intimida, şantaja sau înlătura pe decidenţii politici care susţin sau promovează modificări legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituţională, în acord cu principiile democratice şi cu drepturile şi cu libertăţile fundamentale ale omului.

Mai mult decât atât, acţiunile din ultima perioadă ale statului paralel şi ilegitim, disimulate sub aşa-numita luptă anticorupţie au drept scop, evident, hărţuirea şi în ultimă instanţă decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu-şi poată îndeplini programul de guvernare angajat în faţa electoratului."


Etichete Cex al PSDLiviu DragneaPIBBăile Herculane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live