Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

17 Octombrie 2021
Vizualizari: 374
Comentează add

Premierul interimar Florin Cîțu, contrazis de PSD în privința creşterii economice stabile şi reducerii deficitelor

PSD critică afirmațiile premierului interimar Florin Cîțu

radio-romania-actualitati

    Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Premierul interimar Florin Cîțu consideră că reducerea treptată a deficitelor și creșterea economică stabilă au stat la baza evaluărilor agențiilor Standard & Poor's şi Moody's, care au reconfirmat ratingul României, iar una dintre ele a îmbunătățit perspectiva de la negativă la stabilă.

El a afirmat ieri că țara noastră a câștigat încrederea investitorilor străini.

Florin Cîţu: În ciuda tuturor ştirilor alarmiste pe care le tot vedem, aceste agenţii de rating, care sunt independente, ne spun că România merge în direcţia bună, şi nu în direcţia greşită. În acelaşi timp, se confirmă faptul că schimbarea de paradigmă pe care am făcut-o anul trecut - întâi să investeşti, să ai creştere economică, după aceea să ai ce să împarţi, să ai bunăstare - perspectiva aceasta de stabil arată că suntem foarte aproape de momentul în care toţi românii vor simţi şi beneficiile creşterii economice.

Realizator: PSD critică afirmațiile premierului interimar Florin Cîțu și susține, într-o postare pe Facebook, că puterea de cumpărare a scăzut cu 14% și România are cea mai mare inflație din ultimii 11 ani ani și este campioană în Europa la creșterea prețurilor la energie, cu 40% dintre gospodării care deja nu își pot achita facturile la întreținere.

Tot ieri, Florin Cîțu a spus că se discută despre plafonarea tarifelor și amânarea plății facturilor, în cazul consumatorilor casnici, și se poate ajunge și la reducerea TVA la energie pentru întreprinderile mici și mijlocii, de la 19 la 5% pentru șase luni sau până la sfârșitul lui martie.

Forma exactă a amendamentelor va fi prezentată mâine la comisiile de specialitate din Parlament, a mai spus premierul interimar.

La rândul său, ministrul interimar al energiei, Virgil Popescu, a afirmat ieri la Drobeta Turnu Severin că România are asigurate 75% stocurile de gaze naturale necesare pentru iarnă.


Etichete florin citupsdeconomieStandard & Poor's şi Moody's(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live