Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

28 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1040
Comentează add

Victor Ponta a declarat la Palatul Cotroceni, că PSD susține şi îşi propune ca în această sesiune parlamentară să repornească lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituției.

PSD: Consultări la Palatul Cotroceni

alina-stanuta

Consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlamentul Românie. Arhivă Foto: presidency.ro

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat cu puţin timp în urmă care au fost temele consultărilor pe care social-democraţii le-au avut în această dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Palatul Cotroceni, că social-democraţii susţin şi îşi propun ca în această sesiune parlamentară să repornească lucrările Comisiei speciale pentru revizuirea Constituţiei, iar Comisia pentru modificarea legilor electorale să discute posibilitatea ca Autoritatea Electorală Permanentă să organizeze toate tipurile de alegeri, inclusiv pentru românii din diaspora.

Un registru electoral pentru românii din afara graniţelor este o altă propunere a PSD, care a anunţat şi o altă temă de discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, imunitatea parlamentară.

"Am discutat şi am reiterat sprijinul PSD şi al grupurilor noastre parlamentare pentru o modificare a regulamentelor celor două Camere, pornind de la solicitarea preşedintelui referitoare la proceduri cât mai rapide privind ridicarea imunităţii parlamentare şi aici după cum ştiţi, la Camera Deputaţilor şi Senat nu mai există niciun fel de solicitare a organelor de anchetă la care să nu se fi dat curs, însă noi am propus o modificare mai amplă, care să facă activitatea Parlamentului mai transparentă, mai eficientă şi mai responsabilă în faţa alegătorilor", a spus Victor Ponta.

Social-democraţii au mai propus şi o modificare a programului de lucru al Parlamentului.

Luni şi marţi comisii şi prezenţa membrilor guvernului în faţa parlamentarilor, iar miercuri şi joi, zile de lucru în plenul celor două Camere.

La această oră la discuţii sunt reprezentanţii PNL.


Etichete PSDVictor PontaPalatul CotroceniKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live