Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Iulie 2017
Vizualizari: 861
Comentează add

Coaliţia de guvernare, PSD-ALDE, ar urma să decidă şi dacă va fi sesizată Curtea Constituţională cu privire la un eventual conflict juridic între Ministerul Public şi Parlament.

PSD-ALDE decid dacă Parlamentul se întruneşte în şedinţă extraordinară

radiojurnal

 Foto: Arhivă - cdep.ro.

Coaliţia PSD - ALDE se reuneşte luni, 31 iulie, pentru evaluarea săptămânală a activităţii guvernamentale, prezentată de prim ministru, şi pentru a decide dacă va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului de miercuri până vineri.

Guvernul doreşte legiferarea transferului furnizorului de energie termică ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei. Premierul Mihai Tudose a explicat că, în timpul vacanţei parlamentare, executivul nu este abilitat să adopte o ordonanţă de urgenţă pe această temă.

Reprezentanţii PNL spun că vor participa la sesiunea extraordinară, dar vor că pe agenda acesteia să se afle şi alte teme, precum numirea Consiliului de Aministraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Coaliţia de guvernare ar urma să decidă şi dacă va fi sesizată Curtea Constituţională cu privire la un eventual conflict juridic între Ministerul Public şi Parlament. Şefa comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, Oana Florea, invocă refuzul Parchetului General de a pune la dispoziţia legislativului, în copie, dosarul clasat vizând scrutinul prezidenţial.


Etichete Oana FloreaCCRParchetul GeneralSRRELCENMihai Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live