Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 521
Comentează add

PSD a prezentat un plan propriu de combatere a pandemiei

radiojurnal

    Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

Social-democrații critică actuala guvernare și pe președintele Klaus Iohannis pentru modul în care gestionează epidemia.
 
PSD a prezentat ieri un plan propriu pentru combaterea noului coronavirus.
 
Reporter: Amalia Bojescu - Social-democrații susțin că președintele Klaus Iohannis și PNL au eșuat catastrofal în gestionarea crizei sanitare, nu au avut niciun plan concret de luptă împotriva epidemiei și au ignorat opiniile specialiștilor.
 
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, declara că social-democrații doresc gestionarea cu mai mult profesionalism a situației actuale, care este îngrijorătoare.
 
Alexandru Rafila: Important este să putem să creștem capacitatea sistemului de sănătate publică să identifice cazurile de persoane bolnave, să existe un acces facil la testare și persoanele să poată să fie îndrumate în ceea ce privește pașii pe care trebuie să îi urmeze, să existe disponibilitate la nivelul asistenței medicale să trateze toate categoriile de pacienți, nu numai cei infectați cu noul coronavirus și, lucru esențial, să avem o comunicare profesionistă, care să convingă populația că este un partener al sistemului de sănătate și al sistemului public în general.
 
Reporter: PSD doreste coordonarea capacității de răspuns a structurilor de sănătate publică și obținerea, în cel mult 48 de ore, a rezultatelor testării și comunicarea lor. 
 
(PH)

Etichete PSDpandemiecovid-19Alexandru Rafila(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live