Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 304
Comentează add

Președintele social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că PSD propune un buget care are ca obiective sănătate, educația, relansarea economiei și creșterea nivelului de trai.

PSD a prezentat propria variantă de buget pentru anul 2021

amalia-bojescu

     

PSD, aflat în opoziție, a prezentat miercuri seară propria variantă de buget pentru anul în curs.
 
În opinia social-democraților, există resurse solide pentru investiții, pentru creșterea veniturilor angajaților, a pensiilor pentru cei vârstnici și pentru dublarea alocațiilor pentru copii.
 
Președintele social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că PSD propune un buget care are ca obiective sănătate, educația, relansarea economiei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.
 
Marcel Ciolacu: Stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2, vaccinarea populației și creșterea capacității sistemului de sănătate prin investiții în capitalul uman și infrastructura din domeniul medical, revenirea economică sustenabilă prin investiții masive din toate sursele de finanțare, prin consum crescut și prin stimularea exporturilor, o mai mare administrare și colectare a taxelor și impozitelor existente, stimularea muncii și creșterea veniturilor angajaților cu salarii mici și medii până la 6.000 de lei salariu brut lunar, patriotismul economic - un program de relansare a producției "Fabricat în România". Propunem programe și măsuri pentru refacerea unor industrii competitive, nu vânzarea celor mai importante companii ale statului român pe nimic, acum, în pandemie.
 
Realizator: Marcel Ciolacu a mai precizat că bugetul propus de social-democrați nu prevede taxe noi sau creșterea acestora, dar a insistat că taxele existente trebuie plătite de toți cetățenii.
 
Ca surse de finanțare, PSD a identificat, între altele, reduceri de la bugetul de funcționare a Parlamentului, dar și de la Fondul de rezervă al Guvernului.
 
Social-democrații pregătesc amendamente la proiectul de buget al Guvernului și speră ca legea să fie adoptată în urma dezbaterilor parlamentare, a transmis reporterul Amalia Bojescu.
 
(PH)

Etichete PSDbugetMarcel Ciolacu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live