Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

28 Aprilie 2015
Vizualizari: 956
Comentează add

Premierul Victor Ponta a organizat, luni, un eveniment festiv pentru a marca împlinirea a trei ani de când USL, alcătuită din PSD, PNL, PC şi UNPR, a preluat puterea în România.

PSD a marcat trei ani de la preluarea puterii în România de către USL

alin-serbanescu

Victor Ponta la evenimentul de la Palatul Parlamentului. Foto: facebook.com/victorponta.

Premierul Victor Ponta a organizat, luni, la Parlament, un eveniment festiv pentru a marca împlinirea a trei ani de când partidul său a preluat puterea în România printr-o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

"Momentul 27 aprilie 2012 a fost unul istoric şi unic în istoria de după Revoluţia din 1989" - a afirmat liderul social-democrat.
Foştii colegi din USL au refuzat însă invitaţia de a participa la eveniment.

Proiectul USL s-a dorit o alternativă reală la guvernele impuse de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu - a precizat Victor Ponta.

"Înainte de a vota cine va fi prim-ministru şi preşedinte, am votat altceva, am votat toţi cei de acolo - PSD, PNL şi PC - că nu vom colabora niciodată cu Partidul Democrat Liberal", a spus prim-ministrul.

Fostul co-preşedinte al formulei iniţiale a USL, Crin Antonescu, nu a răspuns invitaţiei de a participa la marcarea celor trei ani de când USL a preluat guvernarea.

În sală a fost difuzat însă un fragment înregistrat din discursul pe care liderul de atunci al PNL, Crin Antonescu, l-a susţinut cu ocazia dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură, care a dus la căderea guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu, în urmă cu trei ani.

"Am spus la început a fost un telefon şi telefonul era la Băsescu. Pentru că n-aveţi puterea de la cetăţean, ci o aveţi de la telefonul omului. Dumneavoastră sunteţi un prim-ministru care execută ordine şi simulează decizii", spunea, la acea dată, Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat că, până în prezent, Uniunea Social Liberală şi-a respectat în mare măsură promisiunile făcute în urmă cu trei ani.

Liderul social-democrat a adăugat că inclusiv obiectivele desemnării unui premier PSD şi alegerii unui preşedinte din partea PNL au fost atinse.

Alina Gorghiu a criticat demersul social-democraţilor

Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu a criticat în termeni duri organizarea evenimentului de ieri.

Deşi a apreciat că punctează la capitolul imagine, liderul liberal a catalogat demersul ca fiind lipsit de pudoare şi l-a acuzat pe Victor Ponta că face un exerciţiu de "resuscitare a USL".

Într-un interviu acordat postului de televiziune Realitatea TV, Alina Gorghiu a mai arătat că un bilanţ al activităţii oricărui politician este binevenit, dar că acesta trebuie să fie unul corect.

"A fost un exerciţu de imagnie lipsit de substanţă, în opinia mea, a fost un spectacol relativ jalnic, pentru că am văzut, aşa, zeflemea, am văzut aroganţă, am văzut glume proaste, am văzut un om care nu se raportează la realitate, se raportează doar la un exerciţiu de imagine, pe care-l face bine, dar să ştiţi că oamenii ştiu foarte bine cât poate Ponta, ce poate Ponta şi mai ales cât nu poate Ponta", a spus Alina Gorghiu. 


Etichete Palatul ParlamentuluiPSDdemiterea cabinetului Mihai Răzvan UngureanuVictor PontaUSLPSDPNLPCUNPRcopreşedintele PNL Alina Gorghiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live