Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

23 Iunie 2021
Vizualizari: 364
Comentează add

PSD a depus o moțiune de cenzură

alina-bordeiasu

 Sigla PSD.      Foto: Arhivă.

Parlamentul începe miercuri, 23 iunie, procedurile pentru numirea unui nou Avocat al Poporului. Singurul candidat, Fábián Gyula, susținut de coaliția majoritară, ar urma să fie audiat în Comisiile juridice, după ședința conducerii celor două Camere ce are loc și la această oră.
 
PSD nu a depus nicio candidatură, după ce a contestat la CCR destituirea Renatei Weber, pe care o numise când era la putere. Social-deputații au depus, însă, astăzi prima moțiune de cenzură din actuala legislatură.
 
Acuză guvernul Cîțu că ar distruge economia și că românii o duc din ce în ce mai greu. Conducerea Parlamentului trebuie să stabilească un calendar pentru dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură depusă de PSD în această dimineață.
 
Cel mai probabil, astăzi va avea loc o ședință de plen reunit, în care să fie citit documentul, iar votul se va da săptămâna viitoare. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a prezentat o parte din textul moțiunii de cenzură, prin care i se reproșează guvernului Cîțu faptul că nivelul de trai al românilor a scăzut, iar economia țării este în cădere liberă.
 
"Românii, în aceste luni, au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîţu, românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, prețul pe litrul de benzină a ajuns la 6 lei. 70% dintre români spun, în acest moment, că România merge într-o direcție greșită", a declarat Sorin Grindeanu.
 
Tot astăzi are loc și ședința Comisiilor juridice reunite pentru audierea candidatului propus de coaliția de guvernare pentru funcția de Avocat al Poporului. Este vorba despre Fábián Gyula, nominalizat de UDMR. PSD pe spunea că nu a venit cu o propunere pentru Avocatul Poporului, întrucât a contestat deja la Curtea Constituțională revocarea Renatei Weber din funcție și așteaptă hotărârea judecătorilor.
 
Parlamentul trebuie să ia o decizie și în privința conducerilor de la TVR și Radio, după ce judecătorii CCR au decis că numirile conducerilor imterimare de la cele două instituții publice sunt neconstituționale.

Etichete Sorin GrindeanuPSDmo'iune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live