Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 107
Comentează add

PSD va depune un proiect de lege pentru plafonarea prețului la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici.

PSD va depune un proiect de lege pentru plafonarea prețului la energie

florin-lepadatu

 Foto: Wikipedia.org

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : PSD va depune la Parlament un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie electrică și gaze naturale pentru consumatorii casnici.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele partidului, Mihai Tudose, care a precizat că aceasta este o soluție temporară.


Mihai Tudose: Principiile de bază sunt următoarele: plafonarea pentru şase luni a prețului la o medie pe ultimele şase luni de la momentul intrării în vigoare a legii, va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori. Atragem atenția Guvernului că aceasta este o soluție temporară. Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă. Au lăsat piața liberă exact în cel mai prost moment cu putință, momentul în care producția este mult sub producţia națională, și atunci, ca orice piață, a luat-o razna, fiind bătaia pe materia primă.

Şi Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la gaze naturale pentru protejarea consumatorilor casnici. O decizie clară se va lua săptămâna viitoare, anunța premierul Florin Cîțu. De asemenea, executivul vrea să compenseze facturile la gaze și energie electrică, potrivit unei ordonanțe de urgență.


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live