Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2020
Vizualizari: 1663
Comentează add

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că în cazul în care moţiunea va trece, România ar trebui condusă până la alegerile de un „guvern de uniune națională”.

PSD „nu mai poate avea pretenția să participe la guvernare”

radiojurnal

Foto arhivă

PSD a anunțat că va introduce o moțiune de cenzură în cazul în care guvernul își asumă răspunderea în fața parlamentului pe un proiect de modificare a legii electorale.

Pentru susţinerea moţiunii anunțate, PSD se sprijină pe voturile UDMR, dar spune că poartă negocieri şi cu alte formaţiuni parlamentare.

Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a precizat că în cazul în care moţiunea va trece, România ar trebui condusă, până la alegerile din toamnă, de un guvern de uniune naţională din care să facă parte toate partidele parlamentare.

Marcel Ciolacu: Pentru această perioadă, până la alegerile parlamentare, să fie un guvern de uniune naţională pentru gestionarea problemelor românilor şi după alegerile generale să se creeze o majoritate. Guvernul de uniune naţională înseamnă guvern de uniune naţională, toate forţele politice. Am mai auzit şi teoria că am pierde încă 6 luni sau 7 luni. Cred că în acest moment costurile sunt mai mari dacă Partidul Naţional Liberal rămâne în această formulă, de partid şi guvern minoritar în funcţie.

Marcel Ciolacu a mai ţinut să precizeze că fostul şef al SRI, George Maior, nu este luat sub nicio formă în calcul de PSD ca eventuală propunere de premier al PSD, aşa cum s-a vehiculat în presă, în ultimele zile - ne-a transmis redactorul nostru Alina Bordeiaşu.

Liberalii însă exclud orice posibilitate de a forma un cabinet de uniune naţională din care să facă parte şi PSDVicepremierul Raluca Turcan a explicat, astăzi, la Sibiu, că între cele două partide nu poate exista o colaborare şi că social-democraţii nu mai pot avea pretenţia de a lua parte la guvernare.

Raluca Turcan: Eu cred că nu ne permitem să uităm ceea ce a însemnat guvernarea PSD, fie că vorbim de partea de justiție, unde, dacă nu i-am fi oprit, am fi ajuns în situația ca toate instituțiile statului să fie sub control politic, inclusiv justiția, iar din punct de vedere economic ne-au lăsat pe marginea prăpastiei. Așadar, excludem orice posibilitate de asociere, colaborare cu PSD.


Etichete psdpnlguvernareuniunenationala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live