Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal Joi, 29 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Octombrie 2020
Vizualizari: 484
Comentează add

PSD consideră că actuala guvernare a jucat politic sănătatea populației, luând măsuri care au creat haos și confuzie în rândul cetățenilor.

PSD consideră că actuala guvernare a jucat politic sănătatea populației

radiojurnal

 

Social-democrații critică actuala guvernare și pe preşedintele Klaus Iohannis.

Din cauza lor, ne aflăm în fața unui dezastru sanitar, acuză prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, care consideră că nu a existat niciun plan concret pentru combaterea epidemiei și au fost ignorate opiniile specialiștilor.

Reporter: Amalia Bojescu - "În opinia PSD, actuala guvernare a jucat politic sănătatea populației, luând măsuri care au creat haos și confuzie în rândul cetățenilor.

În acest context, PSD a anunțat un plan de combatere a COVID-19, ale cărui obiective sunt reducerea transmitere virusului și protejarea persoanelor vulnerabile.

Măsurile au fost anunțate de reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, care preciza că social-democrații doresc gestionarea cu mai mult profesionalism a situației actuale, care este îngrijorătoare.

Alexandru Rafila: "Important este să putem să creștem capacitatea sistemului de sănătate publică, să identifice cazurile de persoane bolnave, să existe un acces facil la testare și persoanele să poată să fie îndrumate în ceea ce privește pașii pe care trebuie să îi urmeze.

Să existe disponibilitate la nivelul asistenței medicale să trateze toate categoriile de pacienți, nu numai cei infectați cu noul coronavirus.

Și, un lucru esențial, să avem o comunicare profesionistă, care să convingă populația că este un partener al sistemului de sănătate și al sistemului public în general. "

PSD dorește, de asemenea, consolidarea și coordonarea capacității de răspuns a structurilor de sănătate publică și obținerea în cel mult 48 de ore a rezultatelor testării și comunicarea lor."


Etichete psd(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live