Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2018
Vizualizari: 502
Comentează add

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului vor discuta înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice relaţionarea dintre diverse instituţii ale statului.

PSD-ALDE propun joi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a SPP

radiojurnal

 Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Foto: Arhiva/ facebook.com/tariceanu

Comitetul Executiv Naţional al PSD se desfăşoară miercuri, 14 februarie, şi este aşteptat ca liderii social-democraţi să anunţe la final o decizie politică în legătură cu scandalul provocat de acuzaţiile la adresa DNA.   

Într-adevăr, este de aşteptat ca la finalul şedinţei să fie anunţată o decizie politică de susţinere a înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze modul cum relaţionează unele instituţii ale statului, precum şi activitatea SPP. De altfel, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că împreună cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, au decis ca joi, 15 februarie, să propună Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului înfiinţarea acestei comisii.

Reuniunea social-democraţilor se desfăşoară în contextul în care au apărut zilele acestea acuzaţii privind activitatea DNA din partea fostului deputat PSD Vlad Cosma. Acesta a susţinut, inclusiv prin înregistrări făcute publice, că procurorii de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în cazul unor politicieni şi oameni de afaceri, pe baza unor probe fabricate.

Punctul principal de discuţii în cadrul Comitetul Executiv Naţional îl reprezintă însă evaluarea celor 135 de secretari de stat şi propunerile de înlocuire a celor care nu vor trece de această evaluare. De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le va propune colegilor săi convocarea unui congres extraordinar al partidului pentru luna martie.

Liviu Dragnea a precizat că sunt dezbateri aprinse în societatea românească privind mai multe domenii şi PSD trebuie să aibă o poziţie clar definită în cadrul acestor dezbateri. Programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile trebuie redefinit şi relansat şi, de asemenea, trebuie să existe implicare serioasă în democratizarea societăţii româneşti, a adăugat liderul social-democrat.


Etichete Călin Popescu-TăriceanuLiviu Dragnea,DNA PloieţtiSPPcomisie parlamentară de anchetăVlad Cosmasecretari de stat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live