Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

24 Noiembrie 2018
Vizualizari: 542
Comentează add

Garanţiile încă nu sunt satisfăcătoare, ptr Spania care îşi menţine veto-ul la acordul ptr Brexit. Negociatorii europeni şi cei britanici nu au ajuns la un compromis în acest caz.

P.Sanchez:Fără un acord pv. Gibraltarul, summitul UE nu se va ţine duminică

octavian-begu

 

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a avertizat, ieri, că summitul european prevăzut mâine foarte probabil nu va avea loc, dacă ţara sa nu obţine un acord privind enclava britanică Gibraltar.

Garanţiile încă nu sunt satisfăcătoare, deci Spania îşi menţine veto-ul la acordul pentru Brexit, a declarat, la o conferinţă de presă la Havana, Pedro Sanchez , citat de France Presse. 

Madridul vrea un cuvânt direct de spus asupra modului în care viitoarea relaţie dintre Bruxelles şi Londra va avea impact asupra Gibraltarului.

Deocamdată negociatorii europeni şi cei britanici nu au ajuns la un compromis în acest caz.

Micul teritoriu urmează să părăsească blocul comunitar alături de Regatul Unit în martie 2019, deşi 96% din populaţia sa a votat împotriva Brexit, la referendumul din iunie 2016.


Etichete negocieriuemarea britaniegibraltarspaniamadrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live