Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

24 Martie 2017
Vizualizari: 957
Comentează add

Peşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, despre nevoia de solidaritate a forţelor politice în realizarea unui nou proiect de ţară.

Provocările la adresa României în noul context european

iulia-gherman

Prteşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.         Foto: Arhivă.

Provocările la adresa României în noul context european au fost temă de dezbatere şi la Parlament, la o conferinţă organizată de eurodeputaţii Norica Nicolai şi Mircea Diaconu.

Redactorul RRA Iulia Gherman transmite că la discuţii preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre nevoia de solidaritate a tuturor forţelor politice în realizarea unui nou proiect de ţară, astfel încât România să fie luată în considerare mai mult la Bruxelles.

Călin Popescu Tăriceanu: "Decizia trebuie să păstreze caracterul comunitar şi consensual pe care cei care au creat UE l-au avut în vedere acum 60 de ani. Astăzi, riscul este să vedem că prin mijloace poltice facem o Uniune economică inegală. Fără un efort de solidaritate care să materializeze în România un nou proiect de anvergură pentru viitor, nu vom putea să ne depăşim actuala condiţie de ţară aflată mai degrabă la periferia UE decât în centrul ei".


Etichete calin popescu tariceanunorica nicolaimircea diaconueurodeputatipoliticienisenatbruxelles

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live