Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 20 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Iunie 2014
Vizualizari: 913
Comentează add

Miniştrii de externe din România şi Israel, Titus Corlăţean şi Avigdor Lieberman, au semnat, la Ierusalim, un protocol de cooperare în domeniile: cultură, educaţie, ştiinţă.

Protocol de cooperare româno-israelian

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul de externe Titus Corlăţean și omologul său Avigdor Lieberman (dreapta). Foto: MAE.

Miniştrii de externe din România şi Israel, Titus Corlăţean şi Avigdor Lieberman, au semnat, la Ierusalim, un protocol de cooperare între instituţiile pe care le conduc şi un document referitor la colaborarea în domeniile: cultură, educaţie, ştiinţă.

Cele două protocoale sunt parte din pachetul de documente bilaterale ce vor fi finalizate la şedinţa comună de guvern programată să aibă loc peste două zile la Ierusalim.

Delegaţia României va fi condusă de premierul Victor Ponta.

Cei doi miniştrii de externe au discutat de asemenea despre ultimele evoluţii după alegerile pentru Parlamentul European.

Din păcate, s-a constatat consolidarea poziţiei unor partide de extremă dreaptă cu atitudini eurosceptice, xenofobe, rasiste şi antisemite - a spus ministrul Titus Corlăţean, care a apreciat că este necesară o cooperare puternică pentru a combate retorica acestor formaţiuni.

Ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, a subliniat că 66 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte, chiar şi în perioada fostei URSS, România a menţinut relaţiile diplomatice cu Israelul.

"Am discutat toate aspectele bilaterale, ultimele evoluţii din regiunea Orientului Mijlociu şi, de asemenea, din Europa, situaţia din Ucraina, Balcani, Irak şi despre noua realitate în Autoritatea Palestiniană după formarea guvernului de uniune.

"Marţi, la Ierusalim, va avea loc o foarte importantă reuniune a Guvernelor Israelului şi României. Intenţionăm să semnăm importante acorduri bilaterale, în special în domeniul economic. Preocupă rezultatul alegerilor pentru noul Parlament European. În pofida acestor rezultate, sperăm să reuşim să menţinem o coordonare şi cooperare bună cu Europa" a spus Avigdor Lieberman. 


Etichete IsraelIerusalimMAETitus CorlățeanAvigdor Liebermancooperareprotooldiplomţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live