Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

20 Octombrie 2013
Vizualizari: 1223
Comentează add

Aripa condusă de Aurelian Pavelescu din Partidul Naţional Ţărănesc şi Iniţiativa România Liberală au semnat un protocol de colaborare.

Protocol de colaborare pentru PNŢCD

bogdan-isopescu

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu. Foto: Arhivă.

Potrivit acordului de colaborare semnat de aripa condusă de Aurelian Pavelescu din Partidul Naţional Ţărănesc şi Iniţiativa România Liberală, anumiţi membri ai Iniţiativei vor fi cooptaţi în conducerea PNŢCD, la Congresul de pe 2 noiembrie.

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat că această colaborare prevede şi elaborarea unui program economic pentru relansarea României, bazat pe măsuri care încurajează activitatea întreprinzătorilor.

El spune că protocolul de astăzi este unul din paşii cuprinşi în strategia de unificare a forţelor de dreapta din România.

"Partidul continuă eforturile de unificare a dreptei împreună cu partenerii noştri din Forţa Civică în primul rând, dar şi cu celelalte partide care se află pe eşicherul de dreapta.

"Sperăm să existe o unificare a dreptei pentru europarlamentare, în perspectiva alegerilor prezidenţiale. De asemenea, dorinţa noastră ar fi ca la alegerile prezidenţiale să avem un candidat unic al dreptei", spune Aurelian Pavelescu.

La rândul său, preşedintele Iniţiativa România Liberală, Vlad Moisescu, afirmă că ambele formaţiuni vor avea de câştigat în perspectiva alegerilor de anul viitor.

Ţinta electorală a acestei colaborări sunt oamenii de dreapta şi întreprinzătorii, spune Vlad Moisescu.

"Astăzi PNŢCD are şansa istorică de a-i atrage pe românii care şi-au pierdut încrederea în PNL din cauza transformării acestui partid într-o formaţiune stângistă şi populistă. Practic, prin acest protocol, PNŢCD devine de fapt expresiea politică cea mai importantă a Iniţiativei România Liberală.

"În acelaşi timp, iniţiativa rămâne o organizaţie non-guvernamentală, o platformă politico-civică în care se regăsesc românii care generează cea mai mare parte a PIB a României", spune Vlad Moisescu.


Etichete PNŢCDAurelian PavelescuIniţiativa România LiberalăVlad Moisescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live