Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (continuare) Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

13 August 2018
Vizualizari: 322
Comentează add

Pe lângă îngrijorarea pierderii locurilor de muncă, salariaţii sunt nemulţumiţi pentru că nu s-au găsit soluţii în vederea plăţii contribuţiilor sociale.

Protestul spontan de la Mintia, dezamorsat temporar

ilie-pintea

 Termocentrala Mintia, judeţul Hunedoara.         Foto: By L.Kenzel - commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11107936.

Protestul spontan al energeticienilor de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, s-a încheiat cu putin timp în urmă, după aproape trei ore în care circa o sută de salariaţi şi-au arătat nemulţumirea faţă de informaţiile conform cărora producătorul de energie ar urma să funcţioneze doar un grup energetic din cele şase pe care le deţine în prezent. 
 
Cristian Istoc, liderul sindical al energeticienilor, a menţionat că o asemenea decizie ar duce la disponibilizarea a circa 500 de angajaţi de la termocentrala Mintia, care va mai funcţiona astfel cu doar cu 150-180 de oameni.
 
Pe lângă îngrijorarea pierderii locurilor de muncă, salariaţii sunt nemulţumiţi pentru că nu s-au găsit soluţii în vederea plăţii contribuţiilor sociale, sindicaliştii afirmând că acestea sunt achitate doar parţial sau în caz de nevoie, dacă un angajat se îmbolnăveşte sau iasă la pensie. 
 
Sindicatele de la termocentrala Mintia vor trimite astăzi o adresă către vicepremierul Viorel Ştefan, în care vor prezenta situaţia în care s-a ajuns acest agent economic, susţinând că din Memorandul semnat cu ocazia protestelor din luna martie nu s-ar fi respectat niciun punct. 
 
Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără peste 700 de angajaţi.

Etichete protest spontanmintiaComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live