Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

24 Septembrie 2020
Vizualizari: 438
Comentează add

Termocentrala Mintia continuă să fie oprită, situația durează de 18 zile, iar în tot acest timp aproape 5.000 de apartamente din Deva nu au apă caldă.

Protestul muncitorilor de la Termocentrala Mintia, transformat în pichet

ilie-pintea

Sediul Complexului Energetic Hunedoara. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

După ce o decizie de săptămâna trecută a instanței a declarat ilegal protestul celor peste 700 de muncitori de la Termocentrala Mintia, sindicatele, care spun că au fost scoase de la masa negocierilor, au trecut la acțiuni civice, pichetând Prefectura județului Hunedoara și alte instituții publice.

Termocentrala este în continuare oprită de mai bine de două săptămâni, iar lipsa stocurilor de cărbune pune sub semnul întrebării funcționarea acestei unități la iarnă. 

Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara: Vrem să atragem atenţia guvernului României că acest bun naţional trebuie să meargă mai departe și că devenii trebuie să aibă apă caldă. Cărbune avem pentru funcţionarea a trei zile; o să ajungem să oprim în plină iarnă, din două în două zile. Există riscul să înghețe instalațiile, ori, dacă opreşti la minus 10 grade, nu mai poţi dezgheţa.

Protestul muncitorilor a început din cauza lipsei de cărbune, dar și pentru că oamenii au de primit drepturi restante pentru șase luni.

Chiar dacă instanța a declarat ilegal protestul, aceste probleme au rămas nerezolvate, iar oamenii nu intră la lucru pentru că, spun ei, nu au materialele de strictă necesitate pentru funcționarea în siguranță.


Etichete (ii)mintiaprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live