Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

14 Martie 2018
Vizualizari: 330
Comentează add

Ministrul energiei Anton Anton şi vicepremierul Viorel Ştefan au discutat, timp de peste patru ore, cu muncitorii nemulţumiţi.

Protestul muncitorilor de la Termocentrala Mintia s-a încheiat

ilie-pintea

Foto: rador.ro.

Protestul muncitorilor de la Termocentrala Mintia, din judeţul Hunedoara, s-a încheiat în această după-amiază, în urma unui protocol parafat între sindicate şi reprezentanţii Guvernului, veniţi la negocieri.

Angajaţii au cerut sprijin, pentru ca acest producător de energie să îşi poată continua activitatea în bune condiţii.

Ministrul energiei Anton Anton şi vicepremierul Viorel Ştefan s-au întâlnit, timp de peste patru ore, cu muncitorii nemulţumiţi.

Ciprian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara: Suntem mulţumiţi de discuţia de astăzi, nu vom opri niciun grup energetic, comitetul interministerial va stabili care grupuri vor fi înlocuite şi cu ce capacităţi şi pe ce tip de resurse.

Reprezentanţii Guvernului au încheiat un protocol cu protestatarii, potrivit căruia va fi constituit un comitet interministerial, la care vor fi invitaţi şi liderii de sindicat, în vederea elaborării unei strategii în acest domeniu. În plus, au fost anunţate şi măsuri de sprijin pentru Complexul Energetic Hunedoara.

Viorel Ştefan, vicepremier: Mâine, va intra în şedinţă de guvern un proiect de hotărâre care aprobă ajutorul de stat pentru minele Lonea şi Lupeni.

Suma care va fi alocată va produce efect în bugetul întregii companii, deci inclusiv sectorul energetic va beneficia de această măsură.

Tot astăzi, se află în circuit de avizare un alt proiect de hotărâre de guvern care îi vizează prelungirea termenului până la care va funcţiona serviciul tehnologic de sistem.

Sindicaliştii de la Mintia au mai pus şi problema celor peste 300 de muncitori plătiţi cu salariul minim pe economie, deşi sunt toţi calificaţi, pentru care s-a solicitat o reglementare a drepturilor salariale.

Între timp, Complexul Energetic Hunedoara este investigat de Comisia Europeană, cu privire la modul în care au fost folosite ajutoarele de stat.


Etichete Termocentrala Mintiaprotestmuncitori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live