Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Februarie 2016
Vizualizari: 1830
Comentează add

Ortacii din schimbul 2 de la mina Lupeni au anunțat că se vor bloca în subteran, după ce colegii lor de la Vulcan și Lonea au făcut același lucru.

Protestul minerilor din Valea Jiului a luat amploare

ilie-pintea

Foto: Arhivă/Ilie Pintea.

Protestul minerilor din Valea Jiului, început ieri dimineață la mina Lonea, a luat amploare.

Ortacii din schimbul 2 de la mina Lupeni au anunțat că se vor bloca în subteran, după ce colegii lor de la Vulcan și Lonea au făcut același lucru.

Aproape 600 de mineri refuză să iasă din galeriile celor trei exploatări miniere, iar 15 dintre ei sunt în greva foamei. Mai mulți dintre angajații care se află de ieri dimineață în abatajele minei Lonea au avut nevoie de asistență medicală, din cauza aerului viciat din subteran.

Sindicaliștii spun că, dacă minerii vor fi ignorați de reprezentanții guvernului, protestul ar putea degenera.

Vasile Păduraru, liderul sindicatului de la mina Lonea, a declarat că minerii și-au pierdut răbdarea și sunt greu de stăpânit, fiind posibilă și schimbarea formei de protest. Minerii spun că nu mai pot lucra în condițiile actuale, pentru că le lipsesc și materialele de strictă necesitate din subteran, și au cerut garanții ferme din partea guvernului cu privire la continuitatea activității de extracție a huilei.

Până în prezent, nici un reprezentant al ministerului energiei nu a confirmat prezența în Valea Jiului, dar la Petroșani era așteptat astăzi administratorul special care se ocupă de insolvența Complexului Energetic Hunedoara.


Etichete protestul minerilor din Valea Jiului a luat amploaremina LoneamineriVasile Păduraruliderul sindicatului de la mina Lonea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live