Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

21 Februarie 2021
Vizualizari: 287
Comentează add

Protestul minerilor de la Lupeni continuă și astăzi, ortacii fiind nemulțumiți de întârzierea salariilor și de soluțiile găsite pentru plata drepturilor restante.

Protestul minerilor de la Lupeni continuă

ilie-pintea

   Foto: Arhiva/ Ilie Pintea.

Protestul minerilor de la Lupeni continuă și astăzi, ortacii fiind nemulțumiți de întârzierea salariilor și de soluțiile găsite pentru plata drepturilor restante.

În paralel cu protestul din subteran, zeci și de mineri de la alte exploatări, dar și familiile celor care se află în abataje s-au adunat de dimineață în fața sediului exploatării miniere în semn de solidaritate.

Reporter: Ilie Pintea - Directorul general de la Complexul Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a precizat că în subteran protestează 68 de mineri, dintre cei 700 de angajați ai exploatării Lupeni, aceștia fiind nemulțumiți de întârzierea salariilor care trebuiau plătite cu șase zile în urmă.
 
El a mai spus că, pentru plata drepturilor restante, e vorba despre deconturile pentru transport și bonuri de masă și pentru plata la zi a salariilor, Complexul are nevoie de 18 milioane  de lei.
 
După discuțiile purtate vineri, la mai multe ministere, de către administratorul special, Cristian Roșu, a fost adoptată Ordonanța de Urgență prin care cei peste 4.000 de angajați de la Complexul Energetic Hunedoara vor fi plătiți în următoarele luni de către Ministerul Muncii.
 
În acest sens, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara lucrează inclusiv astăzi pentru întocmirea documentelor necesare, astfel încât plățile să fie făcute imediat ce sumele de bani necesare sunt virate.
 
Între timp, zeci de mineri de la alte exploatări, dar și familiile celor care protestează în subteran s-au adunat în fața Minei Lupeni, în semn de solidaritate cu ortacii.
 
Ei le-au adus apă și hrană, iar câțiva dintre cei care se află de marți în subteran au ieșit la suprafață ca să își vadă familiile. Ei spun că sănătatea celor aflați în galerii, monitorizată de salvatori minieri, se degradează de la o zi la alta, din cauza condițiilor specifice din subteran.
 
(PH)

Etichete mineriprotestLupeni(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live