Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

27 Mai 2015
Vizualizari: 908
Comentează add

Minerii au pornit spre Petroșani, unde vor protesta în fața Complexului Energetic Hunedoara.

Protestul minerilor de la Lonea ia amploare

ilie-pintea

Arhivă Foto: Ilie Pintea.

În Valea Jiului, protestul început ieri la prînz la mina Lonea a luat amploare, iar minerii au pornit cu o oră în urmă spre Petroșani, unde vor protesta în fața Complexului Energetic Hunedoara.

Și minerii de la Lupeni și Vulcan s-au alăturat protestului, iar liderii de sindicat de la cele trei unități miniere sunt în greva foamei.

Vasile Păduraru, cel care a inițiat ieri protestul la mina Lonea, unde s-a legat cu lanțuri de poarta unității, a declarat că în subteranul exploatării nu au mai intrat decît angajații care asigură securitatea locurilor de muncă, toți ceilalți refuzînd intrarea în subteran.

El a vorbit în această dimineață cu ministrul Energiei, care i-a spus că mîine va veni în Valea Jiului pentru a încerca să găsească o soluție la această criză, împreună cu administrația Complexului.

Minerii cer soluții concrete din partea Guvernului și un plan de redresare care să garanteze că minele nu vor fi închise.

Ei se tem că cele patru mine viabile vor intra într-un program accelerat de închidere, la fel ca cele trei unități aflate deja în conservare, și nu vor să înceteze protestul pînă cînd nu vor primi asigurări ferme în acest sens.


Etichete protestul minerilor de la LoneaPetroșaniComplexul Energetic Hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live