Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2021
Vizualizari: 358
Comentează add

Reprezentanţii sindicali au venit azi la Bucureşti pentru a obţine de la autorităţi soluţii la problemele reclamate.

Protestul minerilor de la exploataţiile de uraniu din jud. Suceava continuă

radiojurnal

 Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Continuă protestul minerilor de la exploataţiile de uraniu din judeţul Suceava.

Peste 150 de oameni s-au blocat ieri în subteran pentru că nu şi-au primit salariile de două luni. Reprezentanţii sindicali au venit azi la Bucureşti pentru a obţine de la autorităţi soluţii la problemele reclamate. Mihaela Buculei:

Reporter: Mihaela Buculei - Bună seara! În urmă cu puțin timp am discutat cu inginerul Virgiliu Fodor, președintele Departamentului 4 al Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu, care a spus că Adunarea Generală a Acționarilor a emis un ordine, ce împuternicește conducerea companiei pentru a semna documentele necesare deblocării fondurilor pentru rezolvarea problemelor financiare ale angajaților.
 
Mineri nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile, iar suplimentul alimentar antidot în valoare de 30 de lei pe zi nu a mai fost achitat de un an de zile. Astăzi a fost făcut un prim pas pentru rezolvarea revendicărilor, însă minerii de la exploatările de uraniu de la Crucea și Botușana rămân în continuare blocați în subteran până la rezolvarea definitivă a problemelor.
 
Aceștia au încetat încă de miercuri dimineață activitatea, iar în după-amiază aceleiași zile au decis să intre în subteran, unde au rămas și în cursul noptii trecute.
 
Minerii spun că sunt pregătiţi să treacă şi la forma extremă de protest, respectiv greva foamei dacă nu îşi vor primi drepturile salariale restante care li se cuvin.
 
Tot de la liderul de sindicat am aflat că, în cursul zilei de astăzi, cinci angajați din cadrul Companiei Naționale a Uraniului, care lucrează la uzina de preparare de la Feldioara au intrat în greva foamei, iar numărul acestora ar putea crește. Cam atât de la Suceava.
 
(RS)
 

Etichete mineriprotestSuceavauraniu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live