Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Februarie 2021
Vizualizari: 241
Comentează add

Aproape 80 de mineri de la exploatarea Lupeni continuă și astăzi protestul declanşat în subteran marți, pentru că nu şi-au primit salariile la timp.

Protestul minerilor continuă la Lupeni

ilie-pintea

 Foto: Ilie Pintea.

Aproape  80 de mineri de la exploatarea Lupeni continuă și astăzi protestul declanşat în subteran marți, pentru că nu şi-au primit salariile la timp.
 
Ei sunt susținuți de câteva zeci de mineri de la Vulcan, care au venit să se solidarizeze cu ei și s-au adunat în fața sediului exploatării. În schimb, cei aproximativ 100 de ortaci de la mina Livezeni, care se blocaseră și ei în subteran pentru 24 de ore, au anunțat aseară că încetează protestul, după ce le-au fost prezentate soluțiile găsite ca să își poată primi salariile.
 
Potrivit directorului general de la Complexul Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, o parte dintre minerii protestatari au ieşit la suprafaţă pentru a-şi întâlni familiile, după care au revenit în subteran. Starea de sănătate a protestatarilor din abataje este monitorizată de către salvatorii mineri, și mai mulți dintre mineri au necesitat asistență medicală.
 
Administrația complexului apreciază că activitatea va reveni la normal luni dimineaţa, dar preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn, a declarat astăzi  că este posibil ca minerii de la Lupeni să-şi continue protestul până vor primi salariile pe luna ianuarie. 
 
Ieri, după mai multe întâlniri la București cu miniștrii energiei și ai finanțelor, dar și cu premierul, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, a anunţat că minerii îşi vor primi salariile integral săptămâna viitoare, mai devreme de termenul anunţat pentru 26 februarie.
 
Ca o consecință a protestului minerilor, termocentrala Mintia a fost oprită de joi noaptea, peste 4700 de apartamente au rămas fără căldură și 11 școli din Deva vor începe luni cursurile online, pentru că elevii nu pot fi aduși în clasele neîncălzite.
 
(PH)
 

Etichete protestmineriLupenisalarii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live